Kuinka Helsinki voisi kehittyä turistikaupunkina?

Helsinki on monin tavoin oivallinen turistikaupunki, joka tarjoaa turisteille monenlaista nähtävää ja koettavaa. Parannettavaa kuitenkin löytyy aina. Tähän artikkeliin on koottu vinkkejä, joiden avulla Helsinki voisi entisestään kehittyä turistikaupunkina. Mielestämme Helsinki kaipaa ainakin lisää näkyvyyttä. Tämän lisäksi kaupungin hintoja voisi kohtuullistaa ja turistioppaiden toiminnasta voisi tehdä entistä näkyvämpää. Jos kiinnostuit aiheesta, kannattaa jatkaa artikkelin lukemista.

Helsinki kaipaa lisänäkyvyyttä

Helsinki ei ole maailmanlaajuisesti kovinkaan tunnettu kaupunki. Tämä tosiseikka saattaa tulla monelle suomalaiselle hieman yllätyksenä maailmalla matkustettaessa. New York, Lontoo ja jopa Tukholma tunnetaan maailmalla yleisesti, mutta pieni Suomi ja Helsinki ovat tuntemattomampia suurelle yleisölle. Helsingin voidaankin sanoa kaipaavan lisänäkyvyyttä. Se, kuinka tätä lisänäkyvyyttä on mahdollista saada, onkin hieman haastavampi pesti.

Monet kaupungit ja matkakohteet näkyvät runsaasti somessa ja ehkä Helsinkikin voisi näkyä entistä enemmän. Meille suomalaisille on perin tyypillistä suhtautua itseemme ja kotimaahamme perin vaatimattomasti, jopa vähätellen. Tästä asenteesta pitäisi päästä eroon, jotta Suomi ja Helsinki saisivat lisää näkyvyyttä.

Hintojen kohtuullistaminen toisi Helsingin yhä useampien turistien ulottuville

Moni pitää Suomea ja erityisesti Helsinkiä kalliina matkakohteena. Hintojen kohtuullistaminen voisikin tuoda Helsingin yhä useampien turistien ulottuville. Ehkäpä erilaiset tarjouskampanjat ja esimerkiksi useiden kohteiden yhteisliput voisivat kohtuullistaa hintoja siten, että myös keskitason budjetilla matkustavat voisivat valita matkakohteekseen Helsingin. Esimerkiksi monissa Saksan kaupungeissa esimerkiksi eläintarhaan ja SeaLifeen on mahdollista saada edullisia yhteislippuja. Näin turisti voi nähdä kerralla enemmän ilman, että koko matkabudjetti kaatuu mukavien vierailujen vuoksi. Jotakin samaa voisi kokeilla myös Helsingissä, sillä lapsiperheiden suosimien pääsylippujen hinnat ovat tällä hetkellä melkoisen korkeita.

Turistioppaita näkyvämmiksi

Myös turistioppaita voisi lisätä Helsingin kaduille ja heidän toimintaansa voisi tehdä näkyvämmäksi. Tällä hetkellä moni turisti kokee vaikeaksi esimerkiksi selvittää, kuinka Helsingin julkinen liikenne toimii ja kuinka julkisen liikenteen lippuja on mahdollista ostaa. Turistioppaat voisivatkin entistä aktiivisemmin jalkautua Helsingin kaduille ja neuvoa apua tarvitsevia turisteja. He voisivat myös tarjota turisteille entistä aktiivisemmin vinkkejä kaikesta siitä, mitä Helsingissä ja sen lähialueilla voi nähdä ja kokea.