Tervetuloa blogiin, joka pureutuu Helsingin ja sen lähialueiden kehittämiseen! Tässä blogissa kyytiä saavat niin Helsingin matkailu ja sen kehittäminen kuin muukin alueen kehittäminen. Tarjoamme blogimme postauksissa niin vinkkejä ja ideoita kuin asiatietoakin. Vinkkien lisäksi kerromme myös konkreettisia esimerkkejä siitä, mitä Helsingin ja sen lähialueiden kehittämiseksi on jo tehty ja mitä vielä aiotaan tehdä. Kilpailukyvyn kehittäminen on yksi tärkeistä tekijöistä ja myös tähän teemaan paneudutaan mielenkiintoisten artikkeleidemme kautta.

Keskiössä Helsingin omat tarinat

Helsingin markkinointia ja kaupungin toimintaa suunniteltaessa keskiössä ovat Helsingin ja sen asukkaiden omat tarinat. On tärkeää, että helsinkiläisten oma ääni kuuluu kaikessa kehittämistyössä ja että kaupunkia suunnitellaan ja pyritään kehittämään nimenomaan helsinkiläisten omista tarpeista käsin.

Monin tavoin Helsingin voidaan sanoa olevan erityisen hyvä paikka asua ja elää, mutta toki kehitettävää löytyy aina. Helsinki on pääkaupungiksi erittäin turvallinen, ja sen asukkailleen ja turisteille tarjoamat palvelut ovat erityisen laadukkaita ja monipuolisia. Kun omat asukkaat voivat hyvin ja viihtyvät kotikaupungissaan, on turisteillakin entistä paremmat edellytykset viihtyä kauniissa pääkaupungissamme.

Keskiössä Helsingin upea kulttuurihistoria

Helsingin kulttuurihistoria on erityisen upea ja monipuolinen. Esimerkiksi venäläiset tuntevat usein kiinnostusta kaupungin kulttuurihistoriaa kohtaan, sillä onhan siinä selkeitä yhtymäkohtia heidän omaan kulttuurihistoriaansa.

Suomenlinna on upea osoitus armeijan arkkitehtuurin historiasta. Suomenlinnaa ja sen hyödyntämistä esimerkiksi matkailussa käsitellääkin useammassa blogimme postauksessa. Suomenlinna tarjoaa upeat puitteet hyvin monenlaiselle toiminnalle ja se kiehtoo myös lapsia. Suomenlinnasta voisikin saada irti jopa nykyistä enemmän.

Keskiössä vankka osaamisemme

Helsinki on monin tavoin pyrkinyt houkuttelemaan alueelleen vankkaa osaamista ja vankkoja osaajia. Vankka osaaminen ja sen vaaliminen onkin erityisen tärkeä kaupungin menestys- ja kilpailutekijä. Tämän valttikortin vaaliminen näkyy Helsingissä esimerkiksi koulutukseen panostamisena. Jos haluat tietää aiheesta lisää, jatka lukemista aihetta käsittelevästä postauksestamme.